Vergouw Consulting

mrt/10

28

Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen

Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen

Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen; Gyuri Vergouw

Op 12 maart jongstleden verscheen mijn nieuwste boek: ‘Oranje wereldkampioen, managementlessen om te winnen’. Onderstaand treft u meer info hierover aan. Te koop via de uitgever en via ManagementBoek.

Een managementboek voor voetballers, een voetbalboek voor managers

Voorafgaand aan Wereldkampioenschappen voetbal wordt het Nederlands elftal vaak genoemd als één van de grote kanshebbers voor de titel. Ook nu het WK 2010 in Zuid-Afrika aanstaande is. Zestien miljoen bondscoaches hopen dat het team eindelijk de zo lang gekoesterde droom zal doen uitkomen: Oranje wereldkampioen! Zo ver is het nog niet. Oranje is nog nooit in staat geweest écht de laatste stap te zetten. Het team is ‘wereldkampioen nét niet’. Daar zijn tal van redenen voor aan te geven: misplaatste arrogantie tijdens de finale (1974); het ontbreken van topspelers Cruijff en Van Hanegem (1978); ruzie in de tent (1990); pech en het weglopen van sterspeler Gullit (1994); abominabele strafschoppen (1998) en zwakke coaching en ongedisciplineerde spelers (2006).

Het wordt tijd dat Oranje de belofte eindelijk gaat inlossen. Zonder hulp lijkt dit echter niet te gaan lukken. Tijd voor Professor Penalty om op zoek te gaan naar antwoorden op de vele vragen die Oranje omringen en die schreeuwen om antwoord. Waarom wint Oranje zelden een verlenging? Wordt er nu wél goed getraind op strafschoppen? Heeft het team een winnende strategie? Zijn de spelers in staat zichzelf weg te cijferen en hun emoties te beheersen? Zijn ‘we’ eigenlijk wel goed genoeg?

‘Oranje Wereldkampioen’ biedt inzicht in de kritieke succesfactoren van het Nederlands elftal. Het is gebaseerd op voetbalhistorische inzichten, de sterkten en zwakten van het huidige team en toegankelijke en direct toepasbare managementinzichten. Voetbal als metafoor voor management, met elk hoofdstuk concrete tips en hulpmiddelen voor de bondscoach en lessen voor iedereen die zowel in voetbal als management is geinteresseerd.

Auteur en consultant Gyuri Vergouw staat sinds 2000, na publicatie van zijn veelgeprezen boek ‘De Strafschop’, bekend als Professor Penalty. In 2006 publiceerde hij een concurrentie analyse van het Duitse voetbal, ‘De laatste minuut’. Als Oranje wereldkampioen wil worden, is ook ‘Oranje wereldkampioen’ verplichte literatuur voor bondscoach en spelers.

Reacties op ‘De Strafschop’

‘Het houdt de natie bezig, maar Gyuri Vergouw geeft in zijn boek De Strafschop overal antwoord op’ Voetbal International

‘Het lezen van het boek De Strafschop van Vergouw zou alle internationals verplicht moeten worden gesteld’
De Volkskrant

Op De laatste minuut

‘Een zeer goede en originele studie over het Duitse voetbal’
ENVB

Auteur: Gyuri Vergouw

Prijs € 14,90 exclusief  € 1,50 verzendkosten

· · · · · · · ·

No comments yet.

Leave a Reply

<<

Theme Design by devolux.nh2.me
Development by Super Interactive