Vergouw Consulting

CAT | Nieuws

Enkele van de eerste reacties op het Labyrint van de ziel

Een prachtige roman over persoonlijk leiderschap en -integriteit, hoe blijf je trouw aan jezelf en aan je principes. Een must read!
Claudia Geene
Executive Coach/ Greenleaf Academy for Servant Leadership

Een voor mij vruchtbaar boek met mooie zinnen en dialogen. Het verhaal is lichtvoetig geschreven, doet denken aan Alice in wonderland, waardoor de levenslessen makkelijk zijn op te nemen. Er wordt veel verteld in slechts 200 pagina’s maar ik krijg nergens het gevoel dat het te snel gaat.
Hans Almhof
Auteur van o.m. Storm in het brein

Hoe zou het zijn als ik echt naar mijn kern zou reizen. Het labyrint van de ziel biedt een antwoord op deze vraag. Een spannend, wijs en humorvol boek over de essentie van het leven.
Sven Goedbloed
Consultant, gids van executives

Verkrijgbaar bij Bol.com, Amazon.nl, Businezz.nl, Managementboek.nl en alle andere boeken verkoopadressen.

· · · · · · · · · ·

het labyrint van de ziel

Begin december 2021 verscheen ‘Het labyrint van de ziel’, de nieuwe magische, spirituele roman van auteur Gyuri Vergouw. Opmerkelijk, want de schrijver staat top op heden bekend als auteur van non-fictieboeken als De Strafschop en Het dodo-effect, maar komt nu met een magisch verhaal vol mythische wezens.

‘Het labyrint van de ziel’ is een mythische vertelling die de lezer hoop en inspiratie biedt en inzicht geeft in de mogelijkheden om levensvragen zélf te beantwoorden. De roman is geïnspireerd door klassieke werken als de Odyssee, maar evenzeer door spirituele auteurs als Paulo Coelho (De alchemist) en James Redfield (De Celestijnse belofte). Het verhaal sluit daarnaast aan bij stromingen als de positieve psychologie.
Hoofdrolspeler Jason Leonard dreigt in ‘Hat labyrint van de ziel’ na een schipbreuk alles in zijn leven kwijt te raken. Hij belandt op een onbekend eiland waar hij een mysterieuze grot binnentreedt. Zo wordt hij een labyrint vol magische, mythologische figuren binnengeleid. Deze figuren geven hem raad om persoonlijk te groeien maar Leonard zal zélf de keuzes moeten maken die hem uit zijn benarde positie zullen bevrijden.
‘Juist in deze voor veel mensen moeilijke tijden is een vertelling die hoop en mogelijkheden tot zelfreflectie en groei biedt van belang’, aldus Vergouw, ‘De roman valt te lezen als een magische en spannend verhaal, maar evenzeer als een zelfontwikkelingsboek. Het is mede gebaseerd op vele honderden coaching gesprekken die ik heb gevoerd en de vragen waar mensen in het heden mee worstelen, waaronder onderwerpen als work-life balance, levensgeluk en relatievragen.’
Auteur Gyuri Vergouw wordt in zijn dagelijks werk als coach en adviseur geconfronteerd met levensvragen van cliënten. In Het labyrint van de ziel heeft hij zijn kennis hiervan op inspirerende wijze verwerkt. Zijn oeuvre omvat inmiddels elf titels, waaronder titels als De Strafschop, die hem internationaal de geuzennaam professor penalty opleverde, en Het dodo effect. Hij is al bijna 25 jaar hoofdredacteur van managementsite.nl, met bijna 100.000 online leden een groot managementforum. Ook organiseerde hij tienmaal het NK Air Guitar. Vergouw is voormalig bestuurslid en penningmeester van Paradiso en huidig voorzitter van de raad van toezicht van poppodium Melkweg, beiden in Amsterdam.

Het labyrint van de ziel
Auteur: Gyuri Vergouw
ISBN 978-90-805317-7-2
Uitgeverij Vergouw Publishing
Prijs € 20,–

No tags

aug/18

21

Artikel in M&C Quarterly

Door de redactie van het vakblad van de Orde van organisatieadviseurs (Ooa), Management & Consultant Quarterly (M&C) werd ik enige tijd geleden gevraagd een artikel te schrijven op basis van mijn boek De managementmonologen. Het zou moeten aansluiten bij het thema van het nummer: ‘Vakmanschap’. Daar is ‘De onmisbare consultant’ uit voortgekomen, dat je hier als bijlage kan downloaden. Ik ben zelf vooral tevreden over de openingsalinea;-)MC 2018 Q3 Vergouw – De Onmismare Consultant

· · · · · · · ·

Het dodo-effect is het onderwerp van het cover-artikel van de mand september in het veelgelezen ManagementBoek magazine, oplage ruim 50.000. het boek staat inmiddels op #1in de rubriek Verandermanagement en op #18 in de algemene charts, de tweede druk is vorige week verschenen.

Dodo-effect Scan Interview MM

· · · · ·

jul/16

21

Column en artikel Accountant Week

Klik op de link om het interview en de column over Big Data te downloaden.

Accountantweek interview en column

· · · · · · · · ·

feb/16

1

Weer mooie recensie Dodo-effect

Op ManagementSite.nl, met meer dan 80000 leden een van de grootste managementsites van Nederland, een mooie recensie van Prof. Dr. Lisa van de Bunt, hoogleraar management & organisatie: ‘Al met al een heel goed leesbaar boek met vele praktische tips voor het goed leiden van veranderingen in organisaties.’

· · · · · ·

Het dodo-effect

Het dodo-effect, over gedragsverandering in organisaties

Het dodo effect is boek van de maand in Management Team! Bijgaand de recensie:

Vreemde wezens in organisaties

In de stroom dodelijk saai geschreven managementboeken is het nieuwste werk van Gyuri Vergouw een verademing. Dat komt bijvoorbeeld omdat hij zich bedient van wat hij zelf noemt ‘praktijktheorie’: theoretische verhandelingen, gelardeerd met aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Maar niet alleen die aanpak maakt het boek leesbaarder dan dat van veel van zijn collega’s, het zijn ook de mooie fenomenen die hij beschrijft: van ‘injaloetitis’ (een combinatie van jaloezie en incompetentie) tot de Trivialiteitswet van Parkinson (‘De tijd die tijdens een vergadering aan een onderwerp wordt besteed, is omgekeerd evenredig met het bedrag dat ermee gemoeid is’), en van de paradox van Abilene (‘niemand wil het, toch doen we het, omdat we denken dat de ander het wil’) tot de paradox met van Cobb (‘We weten waarom projecten mislukken, we weten ook hoe dat te voorkomen, waarom komt er dan geen eind aan de mislukkingen?).

‘Mensen zijn vreemde wezens, maar we lijken onszelf in gekte en irrationaliteit te overtreffen als we samenkomen in organisaties’, concludeert Vergouw. Zoals het een goed adviseur betaamt, plakt hij daar meteen wat do’s en don’ts achteraan. Die zich overigens weer uitstekend laten samenvatten met een zin: ‘ Toon compassie met je collega’s, we doen allemaal ons best, maar zijn nu eenmaal allemaal menselijk.’

Het dodo-effect

· · ·

Mooie reacties en recensies op Bondscoach!, nu al op weg nar 2 maanden in de managementboek top 100. ‘Bondscoach! is een must voor elke trainer met ambities..Een fraai boek dat we van harte kunnen aanbevelen.’ De Pingelieer, blad van RIOS ‘31. Boek van de maand. Boek van de week bij Voetbal International. En te horen en zien geweest bij Met het oog op morgen, Knooppunt Kranenbarg, Radio 2, School TV en op managementsite.nl, Managementboek Magazine.nl, SportXL en Sportgeschiedenis.nl..en er zal nog veel meer komen…

· · · · ·

Er verschijnen bijna wekelijks hele mooie recensies van mijn boek ‘ Commitment’. Deze zijn terug te lezen op deze site, zie de rubriek ‘Recensies’.

· · ·

apr/13

24

Het belang van sterke relaties

Na vorige week in Paramaribo zowel een aantal workshops en lezingen alsmede een seminar verzorgd te hebben verscheen op zaterdag jongstleden in de grootste krant van Suriname, De Ware Tijd, een artikel over de week onder de titel ‘Het belang van sterke relaties’. De lezingen gingen dieper in op diverse aspecten van intellectual capital, met name relational capital en human capital alsmede op innovatie van binnenuit. Het waren boeiende dagen waarover binnenkort meer te lezen van op www.1minutemanager.nl

· · · ·

Older posts >>

Theme Design by devolux.nh2.me
Development by Super Interactive